Project omgevingsmonitoring Overhoeks Amsterdam

Een creatieve kruipruimte-inspectie

Woningstichting Intermaris heeft ons gevraagd om van een aantal woningen de onderzijde van de begane grondvloer te beoordelen. Dit moest gebeuren vanuit de kruipruimte, die slechts 30 centimeter diep was. Arbotechnisch was een fysieke inspectie onverantwoord. Om de onderzijde van de begane vloer te kunnen inspecteren zijn Ronald van den Bout en Erik van Herk op zoek gegaan naar een andere inspectiewijze.

Het resultaat van creatief denken is een radiografisch bestuurbare auto die omgebouwd is tot inspectievoertuig. De ombouw van de auto is verwijderd en op het chassis is een GoPro camera en belichting gemonteerd. Door de GoPro te verbinden met een tablet was de inspectie vanaf een veilige plek te volgen. Op deze manier is de conditie van de onderzijde van de vloeren goed in beeld gebracht en vastgelegd.

Voor Ronald van den Bout en Erik van Herk was het even terug in de tijd 😉

Philip-2(LQ)

Philip de Vries

Adviseur

Heeft u ook een inspectie uit te voeren op een moeilijk bereikbare locatie?

Over Equipe Adviseurs​​

Wij zijn Equipe Adviseurs, voorheen BK bouw- & milieuadvies. Equipe Adviseurs ziet graag mooie, voltooide droomprojecten waarin er een gezond evenwicht is tussen mens en milieu. Met onze expertise op het gebied van Omgevingsmonitoring, Bouwfysica, Ecologie en Milieu & Ruimte bieden wij u een complete oplossing en advisering om een evenwichtig gebouwde omgeving te realiseren.

 Neem ook eens een kijkje op onze nieuwe website.

Contactgegevens

Bezoekadres Dordrecht
Daltonstraat 30D
Postbus 3064
3301 DB Dordrecht

Bezoekadres Velserbroek
Zadelmakerstraat 150
Postbus 264
1991 JE Velserbroek