BK_kleurenbalk_10px
geluidoverlast snelweg, geluidsonderzoek

Geluidonderzoek​

Geluidonderzoek

Geluid ontstaat door het trillen van lucht. Hoe sterker de trillingen, hoe harder het geluid. Om geen nadelen van de geluidsterkte te ervaren, is geluid verbonden aan diverse wet- en regelgeving. Het is voor alle partijen belangrijk dat een project zonder al te veel geluidshinder verloopt. BK bouw- & milieuadvies voert voor u een geluidonderzoek uit en helpt u bij het reduceren van de geluidsterkte.

Bouwlawaai

Voorafgaand aan het project wordt een quickscan gedaan, waaruit naar voren komt wat er onderzocht moet worden. Onderdelen die hierin terugkomen zijn industrielawaai, wegverkeerlawaai en spoorweglawaai.

Echter is niet alleen aan het begin, maar ook gedurende het project het belangrijk om aandacht te besteden aan het voorkomen van al te veel geluid en trillingen. Door voorafgaand aan het project onderzoek te doen naar het verwachte bouwlawaai, kan de geluidsbelasting voor de omgeving in kaart worden gebracht. Zo kan er nog vóór de start van het project het bouwlawaai worden verminderd.

 

Gedurende het project is het mogelijk om met onbemande apparatuur het bouwlawaai te meten. Deze data kan op afstand worden uitgelezen en geanalyseerd, zodat er tijdig aan de bel getrokken kan wanneer het maximaal toegestane bouwlawaai overschreden wordt. Dit vermindert voor u de kans op schade en schadeclaims.

Hoe hard het geluid mag zijn wordt bepaald door diverse wet- & regelgeving. Door een geluidsmeting te doen, kunnen wij de gegenereerde data naast de wet- & regelgeving leggen. Zo kunnen wij zien of het geluid de norm overschrijdt. Vervolgens beantwoorden wij de vraag ‘En wat nu?’, door advies te geven en oplossingen aan te dragen. BK bouw- & milieuadvies heeft de kennis, software en apparatuur om een trillingsmeting en een geluidonderzoek uit te laten voeren. De resultaten van het geluidonderzoek worden samengevat in een duidelijke rapportage. 

Meer weten over geluidsonderzoek?
Laat hieronder uw gegevens achter.
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!

Bij het verzenden van de ingevulde gegevens gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Niels Blokland directeur en adviseur omgevingsmonitoring

Niels Blokland

adviseur

Geluidsoverlast-snelweg bouw
BK_kleurenbalk_10px

Over BK bouw- & milieuadvies

BK bouw- & milieuadvies is een bouw- & milieuadviesbureau. Samen met BK ingenieurs, een allround ingenieursbureau waar meer dan 150 mensen werken, kunnen wij grootse projecten aan. Dit varieert van juridisch onderzoek en vergunningen tot technische onderzoeken op gebied van bouwfysica, milieu, geluid, bodem en asbest.

Contactgegevens

Bezoekadres Dordrecht
Daltonstraat 30D
Postbus 3064
3301 DB Dordrecht

Bezoekadres Velserbroek
Zadelmakerstraat 150
Postbus 264
1991 JE Velserbroek