BK_kleurenbalk_10px
geluidoverlast snelweg, geluidsonderzoek

Projecten

bouw hinder opgelost door omgevingsmontoring bouwkundige opnamen

Interview BK breed | Omgevingsmonitoring draagt bij aan soepel bouwproces

Op een bouwplaats kan hinder voor de omgeving ontstaan, zoals trilling, geluid, een wegafsluiting of een verzakking. In geval van schade is het zaak die snel in beeld te brengen en de oorzaak vast te stellen. Hoe efficiënter dat proces verloopt, hoe beter. Dat is waar omgevingsmonitoring om de hoek komt kijken. Lees er hier alles over!

Kruipruimte-inspectie BK crop

Hoe een bestuurbare auto ons nieuwe inspectievoertuig werd

Om de onderzijde van de begane vloer te kunnen inspecteren zijn Ronald van den Bout en Erik van Herk op zoek gegaan naar een creatieve inspectiewijze!

Geluidsmonitoring om bouwoverlast te voorkomen tijdens de bouw van het nieuwe RIVM-kantoor

Geluidsmonitoring tijdens de bouw van het nieuwe RIVM-kantoor

Het RIVM is de laatste tijd veel in het nieuws door de genomen maatregelen tegen het cornonavirus. Op dit moment wordt het nieuwe kantoor van het RIVM en het CBG gebouwd. Bij de bouw zijn de kolommen opgetrokken met een glijdende bekisting. BK bouw- & milieuadvies heeft tijdens het bouwproces, dat 24/7 doorging, de geluidbelasting gemeten en de geluidgevoelige objecten in de omgeving gemonitord. Bekijk hier het artikel!

Project N213 - Omgevingsmonitoring voor VOBI en Van Gelder

Project N213 - Omgevingsmonitoring voor VOBI en Van Gelder

Na een goede voorbereiding is de combinatie VoGel gestart met de reconstructie van een deel van de N213. BK bouw- & milieuadvies verzorgt gedurende 40 weken de omgevingsmonitoring op basis van een risicoanalyse, waaronder bouwkundige vooropnames, geluidmeting en trillingsmeting en deformatiemetingen vallen. Bekijk hier het artikel!

BRL certifcaat 5023 BRL 5024 certifcaat gecertificeerd bedrijf

BK bouw- & milieuadvies ontvangt BRL-certificaten

In april 2019 heeft BK bouw- & milieuadvies de certificeringen BRL 5023 en BRL 5024 ontvangen. Met deze certificeringen wordt de kwaliteit van advies op gebied van trillingsmetingen en voor bouwkundige opnamen gewaarborgd. Bekijk hier het artikel!

 

Doe maar duurzaam RTL

Duurzaamheid in de bouw | Doe Maar Duurzaam RTL

Op 14 oktober heeft Doe Maar Duurzaam, een programma van RTL 7, een item gemaakt voor BK bouw- & milieuadvies. In dit item is Niels Blokland geïnterviewd over duurzaamheid in de bouw. Bekijk de video hier!

Cooltoren bouwkundige opname project

Bouwkundige opname CoolToren

BK bouw- & milieuadvies voert bouwkundige opnames uit voor sloop- en bouwproject ‘CoolToren’ in Rotterdam. Voor dit project nemen wij van zo’n honderd woningen de bouwkundige staat op van zowel het interieur als het exterieur. Voor het vastleggen van deze opnames in een fotorapportage ontwikkelden wij een vernieuwende applicatie. Bekijk hier het artikel!

Onderzoek-geluidwering-gevels-Havengebied-Amsterdam

Onderzoek geluidwering gevels

Door de uitbreidingen van een aantal industrieterreinen in het Havengebied van Amsterdam neemt de geluidbelasting op de omgeving toe. Tijdens de bestemmingsplanprocedure kreeg BK bouw- & milieuadvies de opdracht om uit te zoeken in welke mate dit het geval is voor de aanwezige woningen.

BK_kleurenbalk_10px

Over BK bouw- & milieuadvies

BK bouw- & milieuadvies is een bouw- & milieuadviesbureau. Samen met BK ingenieurs, een allround ingenieursbureau waar meer dan 150 mensen werken, kunnen wij grootse projecten aan. Dit varieert van juridisch onderzoek en vergunningen tot technische onderzoeken op gebied van bouwfysica, milieu, geluid, bodem en asbest.

Contactgegevens

Bezoekadres Dordrecht
Daltonstraat 30D
Postbus 3064
3301 DB Dordrecht

Bezoekadres Velserbroek
Zadelmakerstraat 150
Postbus 264
1991 JE Velserbroek