Scheurwijdte meten gebouw

Scheurwijdtemeting

Wanneer objecten rond uw projectlocatie, met een trillingsgevoelige fundering of verkerend in slechte staat, ernstige gebreken vertonen dienen deze objecten goed in de gaten te worden gehouden. Naast een bouwkundige vooropname en trillingsmetingen aan de fundering van het pand kunnen aanvullend hierop scheurwijdtemeters worden geplaatst op bestaande scheuren.

De scheurwijdte meters worden bevestigd aan weerszijde van een bestaande scheur. De sensor registreert afwijkingen in de breedte van de scheur waarop alarmering plaatsvindt. Op basis van scheurwijdte metingen kan worden aangetoond dat een bestaand scheur niet is vergroot en kan tijdens de activiteiten snel worden gehandeld om toename van het schadegeval te voorkomen.

Ook kunnen de scheurwijdte meters worden ingezet bij de monitoring van zettingen en het uitzetten en krimpen van materialen ten opzichte van andere materialen. Heeft u bestaande scheuren en wilt u weten of deze steeds groter worden? Wij plaatsen graag een scheurwijdtemeter over de aanwezige scheuren. De meting van de scheurwijdte kan nauwkeurig worden bijgehouden.
Neem contact op met Erik van Herk voor meer informatie!

Scheuren-in-muur

Scheurwijdtemeting laten uitvoeren?

Bel ons op

088 078 1100

Mail naar

contact@equipe-adviseurs.nl

Over Equipe Adviseurs​

Wij zijn Equipe Adviseurs, voorheen BK bouw- & milieuadvies. Equipe Adviseurs ziet graag mooie, voltooide droomprojecten waarin er een gezond evenwicht is tussen mens en milieu. Met onze expertise op het gebied van Omgevingsmonitoring, Bouwfysica, Ecologie en Milieu & Ruimte bieden wij u een complete oplossing en advisering om een evenwichtig gebouwde omgeving te realiseren.

 Neem ook eens een kijkje op onze nieuwe website.

Contactgegevens

Bezoekadres Dordrecht
Daltonstraat 30D
Postbus 3064
3301 DB Dordrecht

Bezoekadres Velserbroek
Zadelmakerstraat 150
Postbus 264
1991 JE Velserbroek