BK_kleurenbalk_10px
Scheurwijdte meten gebouw

Scheurwijdtemeting

Wanneer objecten rond uw projectlocatie, met een trillingsgevoelige fundering of verkerend in slechte staat, ernstige gebreken vertonen dienen deze objecten goed in de gaten te worden gehouden. Naast een bouwkundige vooropname en trillingsmetingen aan de fundering van het pand kunnen aanvullend hierop scheurwijdtemeters worden geplaatst op bestaande scheuren.

De scheurwijdte meters worden bevestigd aan weerszijde van een bestaande scheur. De sensor registreert afwijkingen in de breedte van de scheur waarop alarmering plaatsvindt. Op basis van scheurwijdte metingen kan worden aangetoond dat een bestaand scheur niet is vergroot en kan tijdens de activiteiten snel worden gehandeld om toename van het schadegeval te voorkomen.

Ook kunnen de scheurwijdte meters worden ingezet bij de monitoring van zettingen en het uitzetten en krimpen van materialen ten opzichte van andere materialen. Heeft u bestaande scheuren en wilt u weten of deze steeds groter worden? Wij plaatsen graag een scheurwijdtemeter over de aanwezige scheuren. De meting van de scheurwijdte kan nauwkeurig worden bijgehouden.
Neem contact op met Erik van Herk voor meer informatie!

Scheur-meten in muur
Scheuren-in-muur

Meer weten over een scheurwijdtemeting?
Laat hieronder uw gegevens achter.
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!

Bij het verzenden van de ingevulde gegevens gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

Erik van Herk adviseur omgevingsmonitoring

Erik van Herk

adviseur

BK_kleurenbalk_10px

Over BK bouw- & milieuadvies

BK bouw- & milieuadvies is een bouw- & milieuadviesbureau. Samen met BK ingenieurs, een allround ingenieursbureau waar meer dan 150 mensen werken, kunnen wij grootse projecten aan. Dit varieert van juridisch onderzoek en vergunningen tot technische onderzoeken op gebied van bouwfysica, milieu, geluid, bodem en asbest.

Contactgegevens

Bezoekadres Dordrecht
Daltonstraat 30D
Postbus 3064
3301 DB Dordrecht

Bezoekadres Velserbroek
Zadelmakerstraat 150
Postbus 264
1991 JE Velserbroek